Tim Somers

Ons eerste officiële lid van de club (na de oprichter). En niet de minste. Geen onbekende voor de meeste in het milieu en een liefhebber van de beste soort. Een die-hard modelspoor-fan. Wie is hij, wat doet hij en vooral waarom doet hij het? Lees hier zijn modelspoor-bio en maak kennis met Tim.


Hoe het allemaal begon

Mijn eerste herinnering aan een modeltrein, is aan de keukentafel bij de bomma en bompa. Een ovaal voor de kinderstoel en maar volgen... naar waar de trein ging. Je kan zeggen dat toen de microbe is overgeslagen.

Mijn eerste echte ervaring was een start van Roco, een H0-trein type 59) en enkele bouwdoosjes die ik samen met mijn mama in elkaar moest lijmen.

De overgang en de constante

Ondertussen zijn er enkele wissels geweest van H0 naar N en van N naar H0 maar het constante was er steeds - een NMBS type 59 (in N en H0)

Samen met de bompa naar de club (den AMRA) om daar op te steken met wat ze allemaal bezig waren. Ik was steeds onder de indruk van het mooie rangeerterrein. Een onmogelijke droom, maar dit moest ik ook ooit hebben...

De verschillende clubs

Jaren verstreken met een huisje, kindje, beestje.. maar toch bleef ik samen met de bompa genieten van de hobby. Samen naar den MTD, later naar Sint Niklaas. Tot het niet meer ging voor hem. Met het afscheid kwam ook het materiaal naar mij. Een mooie erfenis waar helaas heel veel van beschadigd was (omwille van de verschrikkelijke ziekte - dementie).

Veel van zijn treinen hebben nu een ereplaats in mijn collectie.

In totaal ben ik lid geweest van 3 clubs. Ik ben begonnen bij MTD, toen ze nog in Mortsel zaten! Daar ging de zelfbouw wereld voor mij open! Het eerste bezoek van Guy en Erwin van het Spoor, die een workshop over plasticard kwamen geven, zorgde ervoor dat de interesse echt gewekt was en als vlug was ik ook lid van MSC HET SPOOR.

Na verloop van tijd was dit de enige club waar ik lid was.

De banen en de projecten

Buiten de zelfbouwprojecten, kwam ik ook in contact met de expo's in binnen- en buitenland. Clubprojecten zoals Kapelleke in den bos, Eperon d'or en Chateau Migraine motiveerde me om met een gelijkgezinde een smalspoor-project te bouwen. Saints Amis sur Mer en Cidrerie de Saints Amis. Al vlug gingen we ook met deze baan het expo circuit in. Birmingham, chartres, Junglinster, Hochdorf, leuke expo's waar je gelijkgezinden tegenkomt.

Uiteindelijk kon ik een deelname aan de minibaantjeswedstrijd met Gare de Muno niet laten liggen. Deze ervaring moest ik ook meemaken.

Nu zoveel jaren laten (ondertussen al 14 jaar lid) ben ik ook lid bij MOBOV en kan ik gerust zeggen dat ik veel bezig ben met modelbouw. Elk vrij moment dat ik heb en ik ben het nog steeds niet beu.


De virtuele club

Het voorstel van Sven om een virtuele club op te starten leek me een fijn initiatief, dus meedoen dacht ik. Ik ga proberen zoveel mogelijk mee te participeren aan dit initiatief, maar bouwtijd moet er ook zijn he...Met de 2D en 3D technieken die er zijn bijgekomen... begin ik meer hobby's binnen de hobby te hebben.. :-)

Momenteel ben ik bezig aan het volgende project, voor de volgende minibaantjeswedstrijd... Wat het gaat worden? Dat is een verrassing. Wie me kent, weet dat ik nogal impulsief ben.. en dat het wellicht nog kan veranderen.

Contact

Heb je vragen? Wil je meer weten over mijn projecten? Dat kan via het msm forum: renstimpie, via onze website van de club (ik heb rechtstreekse toegang tot deze mail) of via renenstimpie@gmail.com Ik kijk er naar uit om jullie te leren kennen!