De favoriete banen van...

31-01-2021

Voor deze baan, gaan we eens de grote plas over... of toch voor wat betreft het thema. Voor de baan van vandaag stuurde Tim ons deze mooie Amerikaans baan door: Cleer Creek. Lees, kijk en geniet mee.


Eerste EXPO

Een van mijn eerste expo's die ik bezocht, was de grote expo van MOBOV in De Bist te Wilrijk. Een van de banen die daar stond was Cleer Creek. Door deze baan ben ik ook fan geworden van Spoorwegjournaal. Een ganse serie met artikels over de bouw van deze baan. Wauw.. dit moest ik ook kunnen...

Uit het oog, uit het hart...

Je kent het wel... je wordt ouder en hoort niets meer van zulke banen...  tot ineens een lid van MSC HET SPOOR doodleuk aankondigde dat hij een mooie Amerikaanse baan had. Het duurde niet lang of de eerste foto's werden gemaakt.  Hopelijk zal deze baan volgend jaar te zien zijn op MOBEXPO!


Epiloog (van Sven)

Wederom de zoveelste knappe baan, mooi gedocumenteerd met heel veel fotomateriaal. Dat de sfeer van deze banen de meeste onder ons aanspreekt, zal wellicht te maken hebben met het contrast tegenover de banen naar Europees voorbeeld. De typische houten constructies, de mijnbouwthema's, het Western gevoel... dit zijn zaken die we helaas niet vaak meer tegenkomen op onze beurzen. Al zijn er nog wel enkel specialisten aan het werk. Misschien dat ik wel probeer om er eentje te strikken om eens iets te schrijven voor onze website.


Tim Somers

Manager / Bouwer van vele mooie banen

"Een pessimist ziet in elke kans de moeilijkheden. Een optimist ziet in elke moeilijkheid de kansen." Winston Churchill