Virtuele modelspoorclub De Locloods

2021 wat een jaar...

08-01-2022

Een boutade zou kan je het zeker noemen: 2021 was een jaar om snel te vergeten. Corona zorgde ervoor dat er veel zaken niet zo heel vlot (zwaar understatement) konden verlopen en dat de prijzen voor verscheidene zaken, zo ook voor onze geliefde hobby, de pan gingen uit swingen. Niet alles in 2021 was slecht. We hebben gelukkig ook nog leuke zaken kunnen beleven, zo ook op modelbouw-niveau. Maar 2021 is voorbij, we kijken al reikhalzend vooruit naar wat 2022 ons zal brengen. En ook voor onze kleine club, zal het een spannend jaar worden.


Beste wensen voor 2022

Laat ons vooral beginnen met jullie de wenste wensen voor 2022 aan te bieden. Een goede gezondheid voorop en voor de rest... vul zelf maar aan.

Hoe langer je terugkijkt, des te verder je vooruit kunt zien. 

Ja, niet alles loopt steeds zoals gewenst. Het is nu eenmaal zo, we moeten vooruit in het leven. Dit wil niet zeggen dat we er niets hebben uit geleerd. Ook voor onze club was het eerste jaar een leerjaar. Het uitstellen van de beurs was een zware tegenvaller. Maar we hebben wel geleerd hoe we er mee moeten omgaan. En uitstel is geen afstel (daarover later meer).

We verloren ook enkele leden in het voorbije jaar. Spijtig, maar ook dat is het leven. We kunnen wel zeggen dat ze allemaal als goede vrienden zijn vertrokken. Maar als club moet je dan wel eens gaan nadenken hoe het komt dat sommige personen zich niet meer kunnen vinden in het doen en laten van de club. Meestal gaat het over kleine zaken, maar toch. Het bestuur (voorlopig nog maar 2 man), had er voor het begin van het jaar al direct een vette kluif aan. Een retrospectieve kijk en daaruit conclusies trekken, ze bespreken met de groep en dan plannen... we wisten al direct wat te doen.

Kick-Off 2022

En zo besloten we om op 5 januari onze eerste virtuele meeting direct al om te dopen tot "Virtuele Nieuwjaarsdrink" met aansluitend de Kick-Off voor het werkjaar 2022. Er was wel wat te bespreken en dat hebben we dan ook gedaan.

Maar eerst nog enkele nieuwtjes...

Er mogen dan wel leden vertrekken uit de club, er komen er nog steeds nieuwe bij. En zo mochten we nog voor het afsluiten van het vorige werkjaar, een nieuw lid verwelkomen. Wie het is, gaan we hier nog niet vertellen. Dat is iets voor de volgende weken.

Zoal je dus kan lezen, is onze club absoluut geen gesloten club en is ze toegankelijk voor iedereen met dezelfde interesses als de huidige leden, namelijk: modelspoor en modelspoorbouw. Wens je meer informatie over onze club, dat kan zeker. Neem hiervoor contact op met ons via deze link. We antwoorden meestal binnen de 48u.

Maar we zijn er nog niet wat nieuwtjes betreft... we gaan hier kort opsommen wat de club intern en extern voor 2022 in peto heeft.

  • De nieuwe website. Sommige onder jullie zullen het wel al gezien hebben: bij het starten via www.de-locloods.be kom je op een nieuwe startpagina terecht. Deze zal stukje per stukje aangepast worden en zal de huidige website, deze waar we nu op zitten, gaan vervangen. Volledig voorzien van een nieuwe "Look-and-feel", nieuwe features en volledig (zelf ontworpen), nieuwe lay-out. Weet dat dit ook een groeiproces is en dat dit door enkele (momenteel ook maar 2) vrijwilligers in de club wordt vastgenomen. We mikken op 1 aanpassing per maand. Tegen het einde van het jaar zou deze dus volledig klaar moeten zijn. Een link naar deze (oude) website zal zeker blijven bestaan, maar deze zal op langere termijn dus niet meer worden aangepast.
  • Project L165. Jawel, we gaan met "iets" aan de slag. Wat het gaat worden... dat verklappen we nog niet. Maar het zou het eerste echte gezamenlijke project moeten worden binnen de club, door en samen met de leden. Dit zal dus ook op regelmatige basis aan bod komen via onze website. Dat we er zin in hebben en er een fameuze figuurlijke "lap" op gaan geven staat buiten kijf.
  • MobExpo. Je leest het goed, we gaan aanwezig zijn op MobExpo met een standje. De bedoeling is om daar contact te leggen met de mede-hobbyist en potentiele leden. We willen ons op deze manier ook voorstellen aan het "grote publiek". Wat we juist gaan doen, staat nu nog niet vast. Dat we aanwezig zullen zijn, dat zeker en vast wel.
  • Projecten met andere clubs. Vorig jaar hadden we een aantal data op de kalender waarbij we samen met andere clubs bepaalde zaken gingen gaan doen. Zo stond er op de planning om een club te gaan helpen met het onderhoud van een oudere baan en de opfrissing hiervan en dat we samen met nog een andere club een workshop gingen volgen over het bouwen van huisjes. Helaas vielen beiden in het water door Corona. We gaan zien om deze projecten zeker opnieuw op te starten.
  • Bezoeken aan ander clubs. We zouden graag onze collegae modelspoorclubs eens komen bezoeken op een werkdag. Een ideaal moment om eens ideeën uit te wisselen of om zelf (tijdelijke) samenwerkingen of andere projecten te bespreken. Laat ons niet vergeten dat dit 1 van de hoofddoelen is van onze club. Indien je als clublid of bestuurslid van een club dit leest en het zegt je wel wat, dan mag je gerust even hier klikken om contact met ons op te nemen. We zien wel wat we kunnen regelen.
  • Uitstappen allerlei. We plannen ook uitstappen met de groep naar beurzen, Expo's en opendeurdagen van clubs. Je zal ons dus binnenkort hier en daar kunnen tegenkomen (en je zal ons ook snel herkennen aan de t-shirts met ons logo) op verschillende evenementen. Aarzel niet om ons aan te spreken bij vragen. Onze eerste geplande uitstap voor de leden, is een bezoek aan Trainworld.
  • De ruilbeurs. Dit is toch nog steeds onze belangrijkste project voor de volgende maanden. Een nieuwe datum vinden en zorgen dat de beurs terug kan doorgaan. Eerlijk is eerlijk: deze beurs in onze enigste inkomstenbron voor de club. Alle kosten van het voorbije jaar en het komende jaar zouden met deze beurs moeten gecoverd kunnen worden. Je snapt dus alvast dat we alles in het werk gaan zetten om deze beurs op een aangename en correcte manier te kunnen laten doorgaan en liefst (wat mij betreft), zo snel mogelijk. De locatie zou dezelfde moeten zijn (tenzij er geen datum meer vrij zou blijken voor de zaal, op de datum dat we later zouden kiezen). We beloven jullie om hierover binnen de maand zeker een update te geven. Weet wel dat wij nog steeds afhankelijk zijn van de reglementering omtrent Covid19 die al dan niet dan nog van toepassing zou kunnen zijn. Indien u ons wenst te helpen met deze beurs (zij het financieel door een sponsoring, door reclame te maken op uw website, in uw winkel, in uw club, door aanwezig te zijn als handelaar/verkoper of andere...) laat het ons zeker weten. Alle hulp is welkom.

Tot slot nog een woordje van dank

Vanwege het bestuur, Christophe Rillaerts en mezelf, zouden we iedereen willen danken die ons het voorbije jaar heeft geholpen, gesteund, geïnformeerd... Dit zijn zowel de leden die, ondanks de weinige tijd die ze hebben omdat zelf nog soms met andere projecten bezig zijn, dagelijks bereid zijn om mee te denken en te werken aan de opbouw aan deze club. Maar ook aan de mensen van andere clubs, de standhouders die zich hadden ingeschreven voor onze beurs (en die allen heel begripvol waren voor de situatie), mijn familieleden (die wel soms moeten gedacht hebben: "Allé zenne, hij is daar weer met zijn clubke... nen familie-uitstap met zal er weer niet inzitten zeker.."), aan de eigenaars en het bestuur van de Parochiezaal van Hofstade en alle andere mensen die ik nog vergeten ben. Dikke merci. Het is mede door jullie hulp dat clubs zoals de ons kunnen bestaan.

Tot slot zou ik Christophe zelf nog even willen bedanken. Het is heel moeilijk om alles alleen te trekken. Ook al doe je het met hart en ziel, soms heb je handen te kort. Christophe heeft mij de voorbije maanden regelmatig met raad en daad bijgestaan om zaken mee vast te pakken. De website heeft hij zo goed als alleen op zich genomen, voor de beurs heeft hij het grootste deel mee op zich genomen. We zijn maar met 2, maar het voelt alsof we met 20 zijn. Ook hiervoor dikke merci.

En ook Roderik nog een dikke merci voor al wat je voor ons gedaan hebt het voorbije jaar. Ik denk maar aan het ontwerpen van het logo en het ontwerpen van de flyers. Ook al begrijpen we je beslissing, je inbreng zal een groot gemis zijn voor onze club.

Tot slot nog een dank u welgemeend aan al de mensen die dit lezen en onze website en club van op afstand volgen en hierdoor een warm hart toedragen. 

Op naar een spetterend, vernieuwend, machtig en vooral gezond werkjaar 2022!


Sven Vandersmissen

Auteur

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin